donderdag 22 april 2010

Taakverdeling + 3 schetsconcepten Commercial 1

Dit zijn de gedane zaken voor de eerste projectbijeenkomst.

Erwin - uitwerken concept 1 (commercial 1)
Rick - uitwerken concept 2 (commercial 1)
Leroy - uitwerken concept 3 (commercial 1)
Sander - onderzoek voor commercial 2
Dennis - onderzoek voor commercial 2


De 3 concepten met verhaaluitwerking
- Een omafiets is beter dan een BMX fiets (kwaliteit)
- Een fanatieke wielrenner wordt ingehaald door een fiets (snelheid)
- Een fietser is comfortabeler dan een motor (betrouwbaarheid)

Uitgewerkte concepten
- Een omafiets is beter dan een BMX fiets;
Een man op een BMX fiets fietst over een skatepark om tricks te gaan doen. Vervolgens komt er een man op een omafiets die, voordat de BMX fietser iets kan doen, vette tricks doet op zijn omafiets.

Dit alles wordt in een skatepark in de openlucht gedaan op een mooie zonnige dag. In het begin van de commercial laten we het skatepark eerst rustig zien waarna de fietsers komen.

Ondertussen in het filmpje willen we met special effects het beeld pauzeren, zodat er tekst in beeld kan komen om de fiets aan te prijzen waarom deze beter is en als boodschap komt er bij te staan dat een onze fiets kwalitatief beter is dan een BMX fiets en op elk front inzetbaar is.


- Een fanatieke wielrenner wordt ingehaald door een fiets;
Een wielrenner rijdt op een verlaten weg in het bos een geeft alles dat hij heeft. Hij hijgt, puft en is moe van de weg die hij aan het ‘beklimmen’ is.

In een bocht wordt hij echter ingehaald door een man op een fiets en na enkele meters ziet de wielrenner dat ze een flitspaal naderen. Deze flitspaal flitst als de fiets er voorbij fietst.

De wielrenner stapt van zijn fiets af en haalt zijn schouders op terwijl hij naar zijn eigen fiets kijkt.

De foto van de geflitste fiets komt in beeld en als boodschap komt er bij te staan dat onze fiets heeft alles wat snelheid moet hebben; versnellingen, goede banden en een goede wegligging.


- Een fietser is comfortabeler dan een motor;
Een man doet thuis een motorpak aan, waarna hij op zijn fiets stapt. Hij fietst een eindje en ziet een groep motorrijders staan, die flink lawaai maken met hun motors om indruk te maken.

De fietser in motorkleding parkeert naast de motorrijders, en de motorrijders kijken verbaasd naar de fietser (ze houden ook stil van verbazing). De fietser maakt dan ook het gebaar en het geluid dat hij gas geeft aan het stuur. De fietser vindt zich met zijn fiets net zo stoer of misschien wel stoerder dan de motorrijders.
De fietser fietst weer weg en de motorrijders blijven hem verbaasd nakijken en als boodschap komt er bij het wegfietsen te staan dat onze fiets net zoveel comfort en betrouwbaarheid geeft dan een motor. Je merkt geen verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten